Halaman

Rabu, 16 November 2011

Sepanjang Pantai Songsong

Aku titipkan beberapa foto yang diambil semasa Mukhayyam MATA '11 anjuran IKRAM Pulau Pinang di Pulau Songsong, Yan , Kedah pada Nov 11 ~ 13 bebaru ini. Cukup santun, penuh ukhuwwah dan begitu mendamaikan.

baru turun dari bot jam 11 malam

melangkah ke tapak perkhemahan
ditugaskan membina khemah
tak sempat semua khemah didirikan ribut telah turun.
hebatnya ciptaan Tuhan ini
aku tak minat lansung menjala maupun memancing
ice breaking - cari pasangan yang sama hobi
menyediakan lampu untuk war game
gotong royong siapkan makan tengahari
sesekali terkenang ibu_suri di rumah.
jeket keselamatan
ada 4 ekor kibas memang dipelihara di sini
pantai tempat xtvt water confident
kedamaian yang sukar dinukilkan
kecilnya hambaMu di pantai ini
moto IKRAM
aku bersama sahabat otai
Pulau Bunting
aku bersama blogger JH

Tuhan, berilah aku peluang di celah-celah hambatan-hambatanku sebagai seorang hambaMU untuk bersama mereka lagi di pertemuan-pertemuan yang baru; yang begitu indah; begitu tulus dan penuh kasih sayang!

11 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

subhanallah..

cantik2 permandangan disana..
bagi kacamata ayu...
IM memang dapat `sesuatu` disana..
tahniah IM..
perkhemahan yang IM jalani beberapa hari itu sekurangnya memberi nafas baru untuk IM

ibu suri sihat??

kakcik berkata...

Ikan yang dimasak itu adakah hasil tangkapan sendiri? :)

hrusli61 berkata...

Alhamdulillah. Pengalaman sendiri dan dinukilkan dalam blog untuk pengkongsian insyaAllah meerupakan amal jariah IM selagi mana ditatapi oleh pengemar blog dan dimanfaatkan. Maka ganjaran pahala tetap ada walaupun sebesar zarah.

Semoga IM terus beristiqamah dalam perjuangan ini.

insan_marhaen berkata...

cr,
ibu_suri fizikal ibu_suri kurang baik. obesitinya menyebabkan dia sukar berjalan. sebab itu IM kerah dia amal makan oat dan kurang makan dari biasa.

kak cik,
hasil tangkapan cuma sikit. tak cukup untuk 40 orang. jadi kena beli sendiri dari nelayan di sini.

hrusli61(JH),
terima kasih kerana selalu berada di sisi IM.

pB berkata...

syukur semua berjalan dengan baik dan lancar

mama maman berkata...

damainya pemandangan disana..:)

teringin nak jejak kaki disana..

Ariff Budiman berkata...

SalamIM
seronok dapat bermukhayam kembali. Teringat KEMUDI.

insan_marhaen berkata...

pb,
ya.. alhamdulillah. ibu_suri pun nampak ok je walaupun lain kali minta IM jangan tinggalkan dia lagi di rumah.

mama maman,
bagi kaki pancing memang best sebab ada banyak ikan. pemandu bot bagitau, dia baru saja dapat ikan seberat 10kg.

ariff budiman,
dengar khabar IKRAM nak buat rehlah. bolehlah kita join dan jumpa blogger JH untuk nasyid atau bersilat bersama...

IMANSHAH berkata...

ingatkan biri2

SHAHIDAN SAAID (ABG LONG) berkata...

alhamdulillah ..semoga IM dapat berukhuwah bersama group usrah yg lain lagi....

insan_marhaen berkata...

iman shah,
kata depa tu kibas. IM pun tak reti..

Abang Long,
IM sebenarnya gembira dengan perkembangan baru IM ini...