Halaman

Rabu, 18 Februari 2015

Mug Merah


Semasa beratur dikaunter bayar pasaraya Billion, Seberang Jaya semalam, aku ternampak tawaran mug besar berwarna merah oleh Kit Kat. Tanpa berlengah aku terus mengambil satu pek Kit Kat itu sambil terbayang wajah ibu_suri yang pastinya akan gembira.

"Abang beli Kit Kat ni sebab ada tawaran mug. Abang tau.. you mesti suka sebab warna dia merah..."

Memang, warna merah Tahun Baru Cina ini warna kegemaran ibu_suri. Tak heranlah semasa di awal sindrom bipolar dis-order nya dulu, ibu_suri pernah 'memaksa' aku membeli tanglung dan gantung di depan pintu rumah. Hinggakan, kawan-kawan aku yang nak datang ziarah dia di rumah menalipon aku...

"Eh... rumah hang ka ni... yang dok tergantung tanglung Cina?" Memang, penuh rasa segan tapi itulah hakikat... Ha..ha..ha..

Walaupun kat rumah aku dah ada bermacam jenis dan saiz mug, aku rasa ini adalah hadiah yang terbaik dari aku untuk dia dalam usaha menggalakkan dia istiqamah mengamalkan meminum teh Pu Erh ke arah penjagaan kesihatannya yang lebih baik.


3 ulasan:

iryanty ahamad berkata...

cantik..yan dan suami pun suka warna merah...nak cari jugalah...im suka warna pap pulak ? :-))

insan marhaen berkata...

iryanti,
saya suka semua warna bergantung pada keadaan...

❤Kamsiah❤ berkata...

saya pun suka kaler merah...