Halaman

Khamis, 17 Disember 2015

Cita-Cita Abait


Kelmarin, aku berpeluang membaca karya terbaru Abait yang tergantung di pinggir jalan tidak jauh dari lampu isyarat simpang tiga Pokok Sena.

Agaknya, benar-benar rezekiku sebelum sempat hasil tulisan Abait ini diturunkan oleh MPSP. Dapat juga aku ketahui cita-cita Abait kali ini:

' Abait mahu pergi Pulau Tioman. Nak ambil duit $45 juta. Nak buat supermarket 6 tingkat tang rumah ....... '

Memang 'hebat' hasil karya Abait ini. Penuh sindiran tentang isu-isu semasa.

Siapa si Abait ini memang sesuatu yang misteri. Dahulunya dia mungkin bukanlah sembarangan orang!

7 ulasan:

Etuza Etuza berkata...

Abait ...pertama kali dengar.banyak juga tu juta...kata2 kiasan

Nor Azimah berkata...

Aahla, first timw dgr nama ni.

Kakzakie Purvit berkata...

Mungkin kakak tertinggal isu
Tak kenal siapa sebenarnya Abait itu.

JR berkata...

Bukan senang nak menjadi orang yang berani berkata benar di negara ini, kerana kadang-kadang berkata benar dianggap sebagai satu jenayah besar di Malaysia...

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

iryanty ahamad berkata...

berani si penulis nie..dah jarang yang berani menulis sindiran semasa

Murni Alysa berkata...

mujuq dia kata nak pergi pulau tioman..kalau nak ke putrajaya ka haruuuu