Halaman

Sabtu, 6 September 2014

Imbasan Naluri



Alhamdulillah, aku dah pun daftar nama di Tabung Haji semalam. Mudah-mudahan, aku sempat bawa ibu_suri bersama menatap wajah Kaabah pada 2074 nani... erkksss....

Percaya tak, aku daftar nama ibu_suri tanpa perlu dia ada di kaunter. 

"Isteri saya tak boleh nak berjalan ke sini sebab parkir kereta jauh..."

Ntah kenapa, memang ramai sangat orang semalam di TH Perda. Aku hampir putus asa nak terus mendaftar. Mujur, aku cuba juga tekan nombor giliran, rupanya untuk mendaftar akaun baru hanya Q untuk 3 orang saja lagi. Rezeki ibu_surilah tu...

Sempat bertanya pasal Umrah. Kaunter beri aku pamplet TH Travel. Tapi kena pergi rujuk kat ofisnya di TH Bagan. Uffss... setahu aku, naik ke ofis tu kena memanjat tangga la pulak. Sukar bagi ibu_suri...

Pun insyaAllah, aku cuba try dulu ushar ushar, minggu depan. Walaupun pengetahuan aku kosong pasal Haji dan Umrah ini; dada aku berdebar-debar memikirkannya dan hati ini berbolak balik antara mahu terus mengusahakan atau tangguh dulu.... ahhh....

Di masa-masa berada di persimpangan begini, aku selalunya diam seketika... mengimbas apa kata gerak hati...

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam,
kenapa susah2 daftar online aje tp pastikan ada rm1300 dlm buku deposit Th.

insan marhaen berkata...

IM ni jenis konvensyenal. Tak reti daftar online.

Lagipun kalau bersemuka, banyak perkara boleh tanya dan boleh lihat, rujuk dan ambil iktibar.

Bunda a.k.a KN berkata...

Alhamdulillah...