Halaman

Isnin, 14 Oktober 2013

Pedas Hingga Ke Telinga...

Kalau Raya Puasa lepas, rendang yang aku masak berasaskan aroma daun limau purut; kali ini rendang aku berasaskan aroma daun kunyit. Tambah special, resipi dari Azie Kitchen ini, ada  cili padi.


Sayangnya, terlebih cili padi la pulak. Pedas hingga ke telinga. Nampaknya, kali ni kensellah hasrat nak kasi sikit kat besan. Malu dehh...


15 ulasan:

norh berkata...

Salam Aidiladha IM
Cili padi kalau letak sikit pun dah pedas sangat..he he

smbotak berkata...

Nak bagi boleh kot tapi kena warning diorang dulu. Selamat hari raya...

Jay Ar berkata...

Lagi pedas lagi sedapppppp......Salam Eidul Adha buat IM dan keluarga....

Kakzakie berkata...

Mana tahu jangan-jangan besan IM macam kakak lagi pedas lagi kami suka... ala.. bagi ajelah IM

Selamat Hari Raya Aidil Adha buat IM, Ibu_suri dan keluarga..

faizah berkata...

Pedas tapi sedap...

zul permatang badak berkata...

PEDAS.... SAYA SUKA PEDAS2.......
kaw2 pedasnya......

Kakcik berkata...

Kalau pedas, kakcik memang tak mampu nak makan... :)

makchaq berkata...

Ada orang lagi pedaih lagi sedap.. patut bagi ja.. mesti depa suka.. orang penang jarang buat rendang..

aizamia3 berkata...

dulu sangat suka makan pedas2 tapi sekarang dah kurang makan yang pedas.. ;)

hrusli61 berkata...

Podeh pun sodap. Repairlah sikit. Tambah air ke gula ke. Niat nak bagi besan tu kira dah dapat pahala tau. Apatah lagi bagi jiran di belakang rumah.

MulutPayau berkata...

Salam aidil adha utk IM dan keluarga...
Sesetengah orng mmng suka pedas..tapi saya tak brapa suka pedas..

ahmad humairi berkata...

Walau pedas sehingga mengalir air mata....masih mahu dimakan jua....

Murni Alfathunnisa berkata...

walaupun kaler dia kuning2 je..tapi rasa pedas kan...adess..terliur tengok gambar tu//

Bearcat berkata...

Salam Aidiladha IM.
Lagi pedas lagi terangkat. Nampak sedap rendang tu :)

mama maman aka yana berkata...

kiki.. sy lg fail IM.. langsung rendang sy tak menjadi.. hahaha

pandai mkn jew la nih.. kiki