Kalau Raya Puasa lepas, rendang yang aku masak berasaskan aroma daun limau purut; kali ini rendang aku berasaskan aroma daun kunyit. Tambah special, resipi dari Azie Kitchen ini, ada cili padi.
Sayangnya, terlebih cili padi la pulak. Pedas hingga ke telinga. Nampaknya, kali ni kensellah hasrat nak kasi sikit kat besan. Malu dehh...
15 ulasan:
Salam Aidiladha IM
Cili padi kalau letak sikit pun dah pedas sangat..he he
Nak bagi boleh kot tapi kena warning diorang dulu. Selamat hari raya...
Lagi pedas lagi sedapppppp......Salam Eidul Adha buat IM dan keluarga....
Mana tahu jangan-jangan besan IM macam kakak lagi pedas lagi kami suka... ala.. bagi ajelah IM
Selamat Hari Raya Aidil Adha buat IM, Ibu_suri dan keluarga..
Pedas tapi sedap...
PEDAS.... SAYA SUKA PEDAS2.......
kaw2 pedasnya......
Kalau pedas, kakcik memang tak mampu nak makan... :)
Ada orang lagi pedaih lagi sedap.. patut bagi ja.. mesti depa suka.. orang penang jarang buat rendang..
dulu sangat suka makan pedas2 tapi sekarang dah kurang makan yang pedas.. ;)
Podeh pun sodap. Repairlah sikit. Tambah air ke gula ke. Niat nak bagi besan tu kira dah dapat pahala tau. Apatah lagi bagi jiran di belakang rumah.
Salam aidil adha utk IM dan keluarga...
Sesetengah orng mmng suka pedas..tapi saya tak brapa suka pedas..
Walau pedas sehingga mengalir air mata....masih mahu dimakan jua....
walaupun kaler dia kuning2 je..tapi rasa pedas kan...adess..terliur tengok gambar tu//
Salam Aidiladha IM.
Lagi pedas lagi terangkat. Nampak sedap rendang tu :)
kiki.. sy lg fail IM.. langsung rendang sy tak menjadi.. hahaha
pandai mkn jew la nih.. kiki
Catat Ulasan