Jumaat, 31 Mei 2019

Selamat Hari Raya

Andainya ini adalah catatan terakhirku sebelum Edul Fitri, aku ingin ucapkan ' Selamat Hari Raya' kepada semua pengunjung setia blogku sejak 2008. Maafkan segala salah silapku dalam menulis dan melukis perasaan yang tulus ini di dada komputer sekiranya ada. Muga catatanku yang beratus-ratus siri ini akan menjadi biografi hidupku walaupun mungkin takkan dibaca oleh anak-anak, adik beradik mahupun cucu-cucuku.


Raya ini agak kurang ceria sebenarnya namun apa yang aku banggakan ialah selama bulan puasa aku telah buat yang terbaik dalam menjaga kebajikan ke dua mertuaku.

Raya kali ini aku tidak buat rendang ayam seperti raya lepas walaupun didesak oleh ibu_suri beberapa kali. Aku dah malas. Lagipun tong gas di rumah aku dah lama 'hilang' dari dapurku buat kali ke 3. Dah tawar hati nak beli yang baharu.

Walaubagaimanapun insyaAllah aku akan tetap menulis dan terus menulis selagi terdaya walaupun mungkin tak seselalu sebelum ini. Aku sayang dengan blog aku ini. Cita-cita aku nak menerbitkan buku walaupun tidak tercapai tapi terubat dengan adanya blog peribadi ini.

Apapun, muga Ramadhan dan Syawal akan datang kita sempat berjumpa lagi.

Doakan aku muga terus tabah menghadapi sisa-sisa hidup dengan tenaga yang semakin renta...

8 ulasan:

Umialya berkata...

Salam Aidilfitri IM..

Warisan Petani berkata...

Semoga dipermudahkan urusan seharian IM menjelang lebaran ini

Unknown berkata...

Selamat Hari Raya IM..

mamapp berkata...

Selamat Hari raya. Maaf zahir dan batin Dari mama sekeluarga

PeRdU cINta berkata...

Dipenghujung hari kemenangan umat Islam.Salam knal ukhuwah.Selamat hari raya maaf zahir batin IM.

bam dum tus berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Puan Ummi berkata...

salam tuan.di saat saya berkerusi roda tahun 2006 dulu,saya selalunmndpt inspirasi dqri blog tn. Saat saya ada blog sjdiri pd 2007,tn antara yg rajin beri komen dan smngt. Sqqt saya dah lupa password blog jurnal kehulidupan saya,saya lihat tn tetap setia beri komen di blog saya. Bg saya ia persahabatan yg realistik biar hnya bicara maya.suami saya pun mnjata saya masa saya terlantar.tn....tulisanndi blog tuaj boleh dijadikan buiu,tuan..inshaAllah.

insan marhaen berkata...

Terima kasih atas segala ya. Muga puan terus tanah jalani kehidupan yang sementara cuma ini...